Sărbătoarea Naşterii Domnului, prilej de bucurie şi înălţare duhovnicească la Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani

Viața parohiei Decembrie 22, 2013

         A devenit o tradiţie bine conturată în cadrul unităţii spitaliceşti din Paşcani, ca în fiecare an, în ajunul sărbătorii Naşterii Domnului, biserica Sfântul, Ioan Botezătorul din incinta Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani, să organizeze un concert de colinde, atât pentru pacienţii spitalizaţi cât şi pentru cadrele medicale si personalul administrativ al spitalului.  Manifestarea s-a desfăşurat vineri 20 decembrie 2013 în sala de marmură a spitalului fiind deschisă de către preotul misionar de caritate al spitalului, cu câteva cuvânte de învăţătură, celor prezenţi, introducând evenimentul  în atmosfera sfântă a sărbătorilor de Crăciun. Programul artisitic a debutat cu orchestra de muzică populară „Plaiuri Păşcănene”, condusă de domnul profesor Alexandru Arşinel, din cadrul Clubului Copiilor din Paşcani. Orchestra este alcătuită din elevi instrumentişti ai Liceului „Nicolae Iorga” , Liceul „Miron Costin”, Colegiul „Mihail Sadoveanu” –  Paşcani, precum şi din şcolile gimnaziale ale oraşului Paşcani. După suita de colinde oferită de tinerii instrumentişti a urmat un alt eveniment frumos organizat de Asociaţia Şansa 2010, un fragment din spectacolul dedicat Crăciunului, susţinut de aceştia şi pe scena Casei de Cultura "Mihail Sadoveanu" - Paşcani,  aceştia aflându-se sub coordonarea doamnei profesoare de religie Mihaela Spiridon, de la Colegiul Mihail Sadoveanu din Paşcani.        

            În finalul activităţii directorul Spitalului Municiapal de Urgenţă Paşcani, doctorul Costică Pânzaru, profund impresionat, a mulţumit tinerilor care au prezentat cele două programe încurajând tinerii în activităţile culturale pe care ei le desfăşoară, a mulţumit parintelui misionar de caritate Daniel Ioan pentru organizare şi a făcut urări de bine, în noul an, întregului personal medical şi administrativ al spitalului.

            La final preotul spitalului a binecuvântat participanţii, auditoriul şi a oferit, spre închinare, tuturor celor prezenţi, icoana Naşterii Domnului.

            Ca şi în ceilaţi ani momentul a fost unul duhovnicesc, festiv şi înălţător, transformând spitalul, pentru cateva ceasuri, dintr-un loc al suferinţei şi al multor probleme, într-un spaţiu al bucuriei şi încrederii, într-un timp mai bun şi folositor. d.i.