Sfântul Maslu de obşte şi lansare de film la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din incinta Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani

Viața parohiei Decembrie 9, 2012

        În după amiaza zilei de pomenire a Sfintei Mc. Filofteea de la Curtea de Argeş, la biserica spitalului municipal de urgenţă din Paşcani a fost desfăşurată o manifestare înălţătoare de credinţă şi cultură. Începând cu ora 16.00 s-a început slujba acatistului Sfintei Filofteea, apoi s-a continuat cu slujba aghiasmei şi Taina Sfântului Maslu, săvârşită în sobor de 8 preoţi. Evenimentul a fost îmbogăţit de vizionarea unui film religios intitulat Iisus Hristos Vindecătorul, realizat de preotul Gigi-Daniel Ioan, misionar de caritate al spitalului municipal de urgenţă Paşcani şi secretar al Protopopiatului Paşcani. Filmul de 23 de minute, prezintă într-un mod deosebit asistenţa medicală din spital, asistenţa religioasă la patul de suferinţă al bolnavului, importanţa deosebită a slujbei Sfântului Maslu, în procesul vindecativ al omului bolnav precum şi  îndemnuri spre pomenire în rugăciune a oamenilor bolnavi.                

        Mulţumesc Bunului Dumnezeu pentru acest moment deosebit desfăşurat în biserica spitalului din Paşcani, acest proiect reprezintă o dorinţă mai veche de a mea, este al doilea film realizat, primul se numeşte Hristos Doctorul, o variantă în limba engleză pe care  l-am prezentat, acum patru ani, în cadrul unui schimb pastoral cu biserica luterană din Danemarca, şi acesta, intitulat Iisus Hristos Vindecătorul, care priveşte în mod direct pe omul aflat în situaţii dificile ale vieţii, datorită bolii. Mărturisesc că sunt pasionat de arta filmului în general, iar realizarea unui film cu activitatea pe care o desfăşor, mai ales acum ca preot într-un spital, a reprezentat, în cei 17 ani de preoţie, o permanentă preocupare. De aceea doresc să mulţumesc, în mod deosebit, celor care mi-au fost alături, în acest demers al meu, familiei, personalului medical şi administrativ al spitalului care a sprijinit ideea realizării acestui film, profesorului meu de limbă română, de la seminar, domnul Constantin Adamovici, socrului meu părintelui Ion Baciu, doamnei directoare a Casei de Cultură din Paşcani Marioara Preotul, domnului Valentin-Ioan Leonte, preoţilor participanţi şi nu în ultimul rând, credincioşilor care au îmbogăţit, cu rugăciunile lor, slujba sfântului maslu.                   

                                                                                          pr Gigi-Daniel Ioan